13 najefektívnejších spôsobov, ako šetriť batériu zariadenia iPhone

Batéria pre iPhone sa rýchlo vybíja? Upokoj sa, gang. Pokúste sa ušetriť batériu zariadenia iPhone nasledujúcim spôsobom, aby batéria nebola zbytočná a mohla vydržať celý deň.

Spoločnosť Apple neustále vylepšuje výdrž batérie iPhone. Dokonca aj najnovší iPhone, konkrétne 11 Pro Max, je údajne najdlhšou výdržou batérie.

Je to však iný príbeh, ak používate starý typ iPhonu alebo verziu pod najnovším produktom. Často musíte mať pocit, že batéria je dosť zbytočná, že?

V tomto článku vám preto ApkVenue ukáže niekoľko spôsobov, ako šetriť batériu iPhone, a to pre iPhone 7, iPhone 6, iPhone 5 a iPad.

Ako ušetriť batériu iPhone, aby bola odolnejšia

1. Nezatvárajte aplikáciu

Začnime vyvrátením mýtu o úspore batérie. Používatelia telefónov iPhone majú tendenciu zastavovať aplikácie, keď sa nepoužívajú.

Je to logické, aby aplikácia nevybíjala batériu z pozadia. Môžete to urobiť kliknutím Domovské tlačidlo dvakrát a potiahnite prstom nahor po aplikácii, ktorú chcete zavrieť.

V skutočnosti táto metóda nie je celkom správna. Zavretie aplikácie spôsobí, že operačná pamäť RAM bude po otvorení aplikácie znova fungovať. Táto záležitosť batéria dosť vybitá ak to bude pokračovať.

Apple to v skutočnosti tiež neodporúča a potvrdil, že zatvorením aplikácie sa kapacita batérie nezvýši.

2. Odstráňte aplikácie vybíjajúce batériu

V ponuke nájdete zoznam najhorších aplikácií Využitie batérie. Trik, otvorte to Nastavenia> Všeobecné> Batéria a posuňte ho dole.

Tu uvidíte, ktoré aplikácie vypili najviac batérie za posledných 24 hodín alebo posledných 7 dní, gang.

Ak nájdete aplikáciu, ktorá nie je príliš dôležitá alebo sa zriedka používa, môžete ju vymazať a vyhľadať aplikáciu s podobnou funkciou, ktorá je efektívnejšia z hľadiska batérie.

3. Odstráňte aplikáciu Facebook

Ako už povedala spoločnosť ApkVenue, životnosť batérie sa zvyšuje pomocou aplikácií na vybíjanie batérie, z ktorých jedna je Facebook.

Nie je žiadnym tajomstvom, že je známe, že táto aplikácia míňa batériu. Facebook tiež uznal, že jeho aplikácia pre iOS využíva veľa zdrojov na pozadí.

Podľa The Guardian, vymazanie aplikácie Facebook môže ušetriť batériu iPhone až o 15 percent. K aplikácii Facebook môžete stále pristupovať prostredníctvom aplikácie prehliadača.

Ďalšie spôsoby, ako ušetriť batériu zariadenia iPhone ...

4. Vypnite AirDrop

AirDrop je funkcia iPhone, ktorá vyžaduje pripojenie Bluetooth, ktoré umožňuje prenos súborov, napríklad fotografií, do zariadenia iPhone.

Táto funkcia je bohužiaľ klasifikovaná ako plytvanie batériou. Uistite sa, že ste vypli AirDrop iPhone a zapínali ho iba v prípade potreby.

Týmto spôsobom môžete ušetriť viac energie na batériu, pretože funkcia AirDrop je vypnutá, takže prestáva spotrebovávať energiu.

5. Vypnite funkciu Raise to Wake

Raise to Wake je funkcia, ktorá umožňuje iPhone automaticky sa zapnúť po zdvihnutí. Váš iPhone teda nemusíte zapínať žiadnym tlačidlom.

Aj keď to uľahčuje, keď chcete vidieť hodiny alebo upozornenia na iPhone, táto funkcia bohužiaľ v skutočnosti iPhone častejšie prebúdza a zvyšuje spotrebu batérie.

Zakázanie tejto funkcie vám preto pomôže ušetriť batériu. Ak ju chcete vypnúť, otvorte ju nastavenie >Displej a jas. Prejdite nadol a potom posuňte prepínač Raise to Wake doprava.

6. Vypnite aplikácie na pozadí

Šetriť batériu iPhone je možné tiež vykonať pomocou zakázať menej dôležité aplikácie bežiace na pozadí alias Obnovenie aplikácie na pozadí.

Prístup k funkciám získava čoraz viac aplikácií Obnovenie aplikácie na pozadí, čo znamená, že čím vyššia je jej spotreba, tým menej je batéria pre iPhone.

Ak ju chcete zakázať, otvorte ju nastavenie >Všeobecné >Obnovenie aplikácie na pozadí. Potom vyberte aplikáciu, ktorá je podľa vás menej dôležitá.

Nie všetky aplikácie potrebujú túto funkciu, napríklad hry. Ale pre aplikácie na odosielanie správ musíte túto funkciu zapnúť, gangu.

7. Vypnite upozornenia na uzamknutej obrazovke

Aplikácie, ktoré sú spustené predvolené zobrazí na uzamknutej obrazovke upozornenie, ktoré zapne váš iPhone pre ľahké prezeranie.

Dobré, naozaj. Ale opäť, nie všetky aplikácie musia používať túto funkciu. Navyše, pretože musíte obetovať životnosť batérie.

Čím menej aplikácií je povolených, tým menej času je aktívna obrazovka a tým lepšia je výdrž batérie.

Našťastie môžete prispôsobiť upozornenia, ktoré sa majú zobrazovať na uzamknutej obrazovke. Trik, otvorte to nastavenie >Oznámenia >, potom vyberte aplikáciu a vypnite túto možnosť Zobraziť na uzamknutej obrazovke.

8. Skráťte automatický zámok

Automatické zamknutie alebo čakacia doba pred inteligentným telefónom pohotovostný režim Ukazuje sa, že má potenciál byť spôsobom, ako predĺžiť životnosť batérie iPhone.

Ak chcete skutočne ušetriť batériu, ApkVenue odporúča zvoliť si najkratší čas, a to 30 sekúnd. Takže keď iPhone nie, uzamkne sa.

Na bežné denné použitie je však pohodlnejšie použiť 2 minúty. Iba si ho upravíte podľa potreby. Ako ho otvoriť nastavenie >Všeobecné >Automatické zamknutie.

9. Zapnite režim nízkej spotreby

Režim nízkej spotreby zakáže aplikácie bežiace na pozadí, zníži jas obrazovky a zníži určité efekty.

Okrem toho môže táto funkcia potlačiť aj prácu procesora tak, aby spotrebovával menej energie z batérie, gang.

Táto funkcia by sa mala aktivovať, keď skutočne potrebujete šetriť batériu. Ak je však používaný v každodennom živote, nemusíte ho aktivovať, pretože by to sťažilo výkon zariadenia iPhone.

Ak chcete v iPhone aktivovať funkciu režimu nízkej spotreby, môžete ju otvoriť nastavenie >Batéria a zapni to Režim nízkej spotreby.

10. Obmedzte lokalizačnú službu

Od vydania systému iOS 13 získala funkcia určovania polohy ďalšie funkcie. Teraz môžete nastaviť, kedy bude iPhone zdieľať údaje o polohe v každej použitej aplikácii.

Úspora batérie iPhone neznamená, že musíte túto dôležitú funkciu vypnúť, ale musíte spravovať, ktoré aplikácie majú povolené používať túto funkciu lokalizačnej služby.

Táto vlastnosť robí iDevice tvoj tak múdrejší. Ale ak povolíte veľa aplikácií, má potenciál rýchlo vysať batériu.

Túto funkciu môžete spravovať na adrese nastavenie >Ochrana osobných údajov >Služby určovania polohy. Prejdite dole, aby ste zistili, ktoré aplikácie majú povolený prístup k polohe.

11. Zakážte automatické sťahovanie a aktualizácie aplikácií

Najlepšie aplikácie pre iPhone vždy poskytujú pravidelné aktualizácie a prinášajú najnovšie, prepracovanejšie funkcie.

Môžete sa tiež rozhodnúť, či si aplikáciu stiahnete alebo aktualizujete. Niektoré aplikácie však môžu vykonávať automatické aktualizácie.

Keď je batéria iPhone v poriadku nízka, aktualizácia aplikácie môže určite ďalej vyčerpať energiu batérie a rýchlo ju vyčerpať.

Za týmto účelom môžete zakázať automatické sťahovanie a aktualizácie, aby ste zabránili aktualizácii iPhone, keď je batéria takmer vybitá.

12. Využite výhodu funkcie Dark Mode

Vďaka tejto funkcii téma iPhone sčernie a vyzerá chladnejšie. Nielen témy, dokonca aj posuvné menu, používateľské rozhranie a niekoľko aplikácií tiež mení farbu.

Ale prítomnosť Tmavý režim v systéme iOS 13 nejde iba o vzhľad. Je dokázané, že režim Dark Mode šetrí batériu, najmä na telefónoch iPhone, ktoré používajú OLED obrazovky.

Pri aktivácii tmavého režimu na iPhone sa spotreba batérie stáva ešte úspornejšou. Je to tak preto, lebo obrazovka nemusí osvetľovať tmavé oblasti.

Čierna farba pozadia tiež minimalizuje prácu zariadenia iPhone, takže ho môžete používať dlhšie, hromadne.

13. Maximalizujte stav batérie

Ak chcete skontrolovať stav batérie, otvorte ju Nastavenie >Batéria > Batéria Zdravie. V ponuke je popis Maximálna kapacita.

O maximálnej kapacite batérie nad 80 percent sa dá povedať, že je zdravá. Môžete tiež využiť možnosti Optimalizované nabíjanie batérie maximalizovať nabíjanie batérie.

Okrem toho môžete tiež kalibrovať batériu, čo je proces normalizácie batérie tak, aby systém správne a presne načítal kapacitu batérie.

Ako kalibrovať batériu pre iPhone To sa deje tak, že batériu úplne vybijete, potom úplne nabite v mŕtvom stave. Robíte to len raz za mesiac.

No, to bolo všetko ako šetriť iPhone batériu ktoré môžete vyskúšať pre rôzne verzie iOS. Týmto spôsobom samozrejme môže batéria vydržať dlhšie.

Okrem toho, šetrenie batérie iPhone môže tiež súčasne udržiavať zdravie batérie tak, aby bola odolnejšia a dlhodobejšia.

Prečítajte si tiež články o Tech Hack alebo iné zaujímavé články z Tia Reisha.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found