to je rozdiel medzi optickou a laserovou myšou, ktorá je presnejšia?

Aj keď existuje veľa možností na výber typov myší, z hľadiska senzora existujú iba dva typy. Menovite optické a laserové typy. Viete, aký je rozdiel medzi optickou a laserovou myšou? Ak neviete, pozrime sa na diskusiu o JalanTikus!

Aby sme mohli počítač správne ovládať, jedným z nich je, samozrejme, myš. Pretože je myš taká dôležitá, v súčasnosti je na trhu k dispozícii toľko druhov typov myší.

Aj keď existuje veľa možností na výber typov myší, z hľadiska senzora existujú iba dva typy. Menovite optické a laserové typy. Viete, aký je rozdiel medzi optickou a laserovou myšou? Ak nevieš, pozrime sa na Jakovu diskusiu!

  • Káblová alebo bezdrôtová myš, ktorá je pre vás lepšia?
  • 15 najlepších herných myší za cenu 100 tisíc
  • Efektívnejší spôsob používania počítača bez myši

To je rozdiel medzi optickými a laserovými myšami

Pred diskusiou o rozdieloch medzi optickou a laserovou myšou musíte samozrejme vedieť, čo znamenajú ako prvé. Nasleduje stručné a jasné pochopenie.

Čo je optická myš?

Zdroj fotografií: Obrázok: Tt eSPORTS

Optická myš bola prvýkrát predstavená v roku 1999 1999 spoločnosť Agilent Technologies. Pretože cena je teraz čoraz lacnejšia, nakoniec guľová myš nahradila optická myš.

Využite lúč z fotodióda ktorý funguje ako senzor. Vďaka tomu sa veľmi dobre použije na najrôznejšie nelesklé povrchy. za optimálnych podmienok dokáže optický snímač čítať až 3,2 megapixelov / s.

Čo je to laserová myš?

Zdroj fotografií: Obrázok: Tt eSPORTS

Laserová myš bola prvýkrát predstavená v roku 1999 2004 spoločnosti Agilent Technologies a Logitech. Pretože cena je stále drahá, všeobecne sa táto laserová myš používa iba na nadšené herné myši.

Koncept v zásade funguje rovnako, je to len ono fotodióda nahradené infračervená laserová dióda. Vďaka tomu je možné tento snímač použiť na lesklý sklenený povrch. za optimálnych podmienok dokáže laserový snímač čítať až 5,8 megapixelov / s.

Záver: Rozdiely optických a laserových myší

Foto s láskavým dovolením: Obrázok: Engineer Garage

Keď poznáte rozdiel v koncepcii medzi optickou a laserovou myšou, ďalšie podrobnosti nájdete v nasledujúcej tabuľke. Tu je graf rozdielov medzi optickou a laserovou myšou.

Optická myšLaserová myš
Na látkovej podložke pod myš je veľmi dobráTkaninová podložka pod myš trochu chýba
Sklenenú podložku pod myš nie je možné použiťMôžete použiť sklenenú podložku pod myš
Dosť citlivéVeľmi citlivý
Myš je zdvihnutá, snímač nečítaMyš je zdvihnutá, snímač stále číta
Viditeľný lúč snímačaLúč snímača je neviditeľný
ZOBRAZIŤ ČLÁNKY

Takže to je rozdiel medzi optickou a laserovou myšou. Aj keď je optická technológia staršia, zdá sa, že mnohým sa zdá optika oveľa spoľahlivejšia. Čo si o tom myslíš, ktorý je lepší?

Nezabudnite si tiež prečítať súvisiace články Myš alebo iné zaujímavé písanie z Syn Andalasa.

Banner: Uzávierka


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found